• PRO TV
  • Cadouri de suflet pentru romanii plecati printre straini. Ce face ea este o adevarata opera de arta

Cadouri de suflet pentru romanii plecati printre straini. Ce face ea este o adevarata opera de arta

Cadouri de suflet pentru romanii plecati printre straini. Ce face ea este o adevarata opera de arta

Sarbatorile parca sunt mai frumoase cand le petreci acasa si respecti stravechile obiceiuri. Iar cadourile de Craciun devin nepretuite daca au si un strop de suflet.

Cu acest gand, multi dintre noi cauta sa ofere daruri autentic romanesti, fie ca vorbim de bunatati pentru masa de sarbatori, fie ca alegem lucrusoare migalite pentru cei dragi. Cadoul romanesc este si un sprijin acordat micilor producatori, care respecta retetele si mestesugurile traditionale.

Crescuta la oras, Alina Zara a hotarat sa se intoarca in casa bunicilor din Mandra, sat din Tara Fagarasului. Aici reinvie povestile, culorile si aromele copilariei sale. In micul ei atelier, cateva taranci brodeaza haine, iar copiii din sat picteaza carti postale.

Cele mai cautate sunt in acest an iile: iar la fiecare comanda clientii primesc si o carte postala... cu poveste. In cosul frumos impletit se pot adauga si cateva delicatese: miere sau gemuri facute traditional. Frumos ambalate in cutii din lemn lucrate manual sau in cosuri de nuiele, bunatatile din Maramures ajung si ele in toate colturile lumii.

Cei plecati printre straini apreciaza enorm bucatele pregatite dupa retetele bunicilor: "Punem un piept rulat, condimentat, jumari, untura de porc, un muschiulet afumat, ceafa afumata si carnati de casa."

Un cuplu tanar din Baia Mare a facut o adevarata opera de arta din cadourile pe care le pregateste. Razvan mestereste cutii de lemn personalizate, iar Adriana pune in ele dulceturi fara zahar, doar din fructe culese din livada familiei.

Citeste mai multe pe stirileprotv.ro!

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni